Museu d'Apicultura de Llubí

Què és? .- Es tracta d'una col.lecció privada de material d'apicultura composta per uns 150 objectes aproximadament, mitjançant els quals es pot observar l'evolució soferta per l'apicultura a través dels temps, tant en els seus mètodes com en els seus materials. Fruit d'una pacient tasca de recopilació al llarg de més de trenta anys portada a terme pel seu propietari, Bernat Lliteras, comprèn objectes molt diversos com ruscos, extractors, caretes, fumats, etc., Àmpliament documentats, la procedència no es limita només a l'illa de Mallorca, sinó que transcendeix l'àmbit regional i nacional fins a arribar a diferents països d'Europa i Àfrica.


On és?.- Situat al Molí d'en Suau, un antic molí fariner situat al casc urbà de Llubí (Mallorca), l'Ajuntament, organitzador de la Fira de la Mel, el cedeix per a aquest fi mitjançant un conveni de col • laboració que es ve renovant periòdicament des del 12 de novembre de 2005.

 

Visites .- La visita, que és gratuïta i guiada, ha de concertar prèviament fixant data i hora trucant al telèfon 686.230.703. Per limitacions d'espai, el nombre màxim de persones permès per visita és de quatre. Durada aproximada una hora.